Velger du dette yrket, trenger du aldri å sende en jobbsøknad igjen.

Simen i K2 Elektro
14. februar 2018
Jostein i K2 Elektro
22. februar 2018
Show all

Velger du dette yrket, trenger du aldri å sende en jobbsøknad igjen.

VELGER DU DETTE YRKET, TRENGER DU ALDRI Å SENDE EN JOBBSØKNAD IGJEN
Men det forutsetter selvsagt at du er faglig dyktig og motivert.

DnB var på besøk hos K2 Elektro i forbindelse med Ringvirkninger kampanjen de har, hvor de viser hvor viktig de små og mellomstore bedriftene er for AS Norge, og hva de faktisk bidrar med. Her kan du se hva K2 Elektro bidrar med til samfunnet; https://ringvirkninger.dnb.no/vis/k2-elektro-as

– Flinke elektrikere trenger aldri å sende en eneste jobbsøknad noen gang. Slutter du ett sted, så blir du ringt av noen andre før du er på vei ut av døra. Du blir «tatt» med én gang, sier Frode Kjensrud.
Han er medeier og prosjektleder i elektrikerselskapet K2 Elektro, som holder til i Lørenskog i Akershus kommune. Selskapet ble startet i 2013 av Dag Petter Evensen, som er daglig leder. Evensen tok kontakt med sin tidligere klassekamerat da arbeidsoppdragene begynte å renne inn.

Og veksten har fortsatt:

I fjor fikk selskapet Gaselleprisen, som tildeles bedrifter som har doblet omsetningen hvert år i minst fire år.Arbeidsstokken på to har vokst til en stab på totalt 13. I perioder er også inntil 20 personer innleid . Men det er vanskelig å finne «de rette» medarbeiderne, forklarer de.

Elektrikere utvikler apper
– Vi merker at det er veldig vanskelig å få tak i motiverte og engasjerte ansatte. De vokser ikke på trær. De som «vil noe», slutter ofte som elektrikere for å utdanne seg videre. Det kommer til å være stor mangel på fagarbeidere om få år, tror Evensen.

En oversikt fra Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) fra 2017, viser at seks av ti bedrifter har behov for fagarbeidere. Behovet er størst innenfor bygg og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon. Likevel viser søknadstallene til videregående opplæring for 2017 at 12.179 elever søkte om en plass på elektrofag. Det var en nedgang på 490 søknader fra året før.
Evensen merker at færre velger å utdanne seg til elektrikere nå, sammenlignet med få år tilbake. Det kan ikke de to partnerne forstå.

– Utviklingen i bransjen har vært stor. Det er så mye mer enn å gå rundt og trekke kabler på en byggeplass. It-verdenen innhenter oss, og nå både koder, programmerer og utvikler vi apper. Det er rart at færre velger å bli elektriker når du har så mange muligheter, mener Evensen.

Begge er enige om at det er mer spennende å jobbe som elektriker i dag enn da de gikk på skolen.

Tror foreldre velger
Kjensrud mener utviklingen kan ha sammenheng med samfunnets syn på yrkesfag. Han tror mange foreldre rett og slett anbefaler barna å velge noe annet enn yrkesfag på skolen.

– Yrkesfag har ikke den beste statusen. Noen foreldre «velger» nok for barna sine, og ønsker at de skal bli advokater eller lignende. Det handler sannsynligvis både om status og at en del ikke kjenner elektrikerfaget så godt. Kanskje tenker de at det bare handler om å skru stikkontakter, sier Kjensrud.

Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB.

Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, mener det er interessant å høre K2 Elektro melde at elektrikere er en ettertraktet yrkesgruppe.

– Nå skal 10.klassingene snart velge fagretning for videregående skole. Det er nettopp denne type yrker og bedrifter som får samfunnet til å gå rundt, og menneskene bak bør trekkes frem som ekte helter, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *